The best David Novotný’s romance movies

David Novotný

David Novotný

12/06/1969 (54 años)
If you love cinema, you will share this ranking of the best David Novotný’s movies, although you may have ordered them differently. In any case, we hope you love it and with a little luck discovering a movie that you still don’t know about David Novotný.

Devil's Mistress

Devil's Mistress
5.9/10
A film about the black-and-white era actress Lída Baarová and her doomed love affair.

Wings of Christmas

Wings of Christmas
5.9/10
  • Genre: Romance
  • Release: 14/11/2013
The film's protagonists get an opportunity to make a wish. Consequently, their lives take the path they themselves ordained. Several "coincidences" bring them everything they wanted and they have the chance to experience their wishes. We are not only responsible in our lives for everything that we do, but also for everything we say, we think and desire.

The Hastrman

The Hastrman
6.2/10
A strange nobleman returning after years abroad to a small Bohemian village in the beginning of 19th century. The nobleman feels closer to animals despite looking like a human.

Rules of Lies

Rules of Lies
6.9/10

Of Parents and Children

Of Parents and Children
6.9/10
Komedie O rodičích a dětech chce navázat na nejlepší tradice české filmové komedie. Vtipné dialogy, výjimečné herecké výkony a humor spojující diváky napříč generacemi. Příběh filmu vychází ze zdánlivě banální situace. Syn (David Novotný) jde na procházku se svým otcem (Josef Somr)... Syn je zralý čtyřicátník a žije spokojeně se svou přítelkyní. Otci je přes sedmdesát. Je bývalý vědec-biolog. Klasický intelektuál v dobrém slova smyslu. Zdánlivě jediné, co tyto dva muže spojuje, je to, že se jdou jednou za měsíc společně projít Prahou. Nicméně jsou svázáni poutem čtyřiceti let společného života. V brilantně vedeném dialogu se před námi odkrývají dějiny dvacátého století a všechny absurdity s ním spojené. Odhalují se ta nejhlubší místa lidských vztahů. Odtajňují se staré resty, trápení a radosti. Na scéně se objeví Vnuk, o kterém Syn neměl přes dvacet let ani tušení. A některé chyby se opakují znovu a znovu.

Related actors